Gyakoribb beavatkozások árai

Az oltások árai két tételből állnak össze:

 • Védőoltás beadás vizsgálattal – 6365 Ft
 • A felhasznált oltóanyag ára. Ez nagyon változó a veszettség elleni oltás pár száz forintba, bizonyos kombinált oltások pár ezer forintba kerülnek. Rendelőnkben igyekszünk a legmodernebb vakcinákat használni. A betegségek kórokozóinál időnként újabb és újabb törzsek jelennek meg, amelyek megbetegítőképesség ellen a régebben kifejlesztett vakcinák nem nyújtanak biztos védettséget.

Rendelőnkben kifejezett figyelmet fordítunk a biztonságos és higiénikus műtéti körülmények megteremtésére. A biológia sajnos túl sok változóval dogozik, hogy csak “szerencse kérdése” legyen, hogy egy műtét sikeres-e, szövődmények nélküli-e, a műtét elvégezhető-e. A műtétek után a rendelői megfigyelés kiemelten fontos, véleményünk szerint nem otthoni gazdi feladat. Műtéteink árai sok esetben nem az interneten meghirdetett kedvezményesnek tűnő árakhoz hasonlítanak. Ennek oka, hogy a műtéteink biztonságos, higiénikus és szakmailag felkészült körülményei csak bizonyos rezsiköltségek mellett valósíthatóak meg. Egy műtét általában az alábbi tételekből áll: 

 • Műtét előtti vizsgálat és kockázat felmérés (vérlaborvizsgálat, ha szükséges RTG, UH, egyéb kiegészítő vizsgálat). Ha jól belegondolunk ez elengedhetetlen. Lényegében ez határozza meg, hogy az állat egyáltalán műthető-e nagyobb egészségügyi kockázat nélkül. Költsége függ az állat életkorától, egészségügyi állapotától (vérlabor): 8900 Ft-tól
 • A műtéti beavatkozás költségei:
  • Műtéti előkészítés (fizikális vizsgálat, vénakanül behelyezése, intubálás, műtéti terület előkészítése) : 13380 Ft
 • Műtéti Sebészeti állatorvosi és asszisztensi munkadíj: 28800 Ft /óra. A műtét súlyossága alapján 0,5-2 órás műtétek a jellemzőek.
 • Műtét altatás és monitorizálás /óra: 12000 Ft
 • Műtéti felhasznált anyagok (altatószerek, izolációs anyagok, fonalak, fájdalomcsillapítók, sebvédelem, implantátumok): nagyon változó a műtét típusától függően. Implantátumot nem igénylő 8000-10000 Ft/ 10 kg. Az implantátumok árairól személyesen tudunk tájékoztatást nyújtani, azok sokfélesége miatt.
 • Műtét utáni kötelező elhelyezés és megfigyelés (3 óra) : 4500 Ft

 

Rövid műtét (pl.: egészséges ivarszervű kan kutya ivartalanítása) alapköltsége a felhasznált anyagokon kívül: 34200 Ft

Közepesen rövid műtét (pl.: egészséges ivarszervű nőstény kutya ivartalanítása, egyszerűbb bőrduzzanat eltávolítás) alapköltsége a felhasznált anyagokon kívül: 38280 Ft

Közepesen hosszú műtét (pl.: bonyolultabb bőrduzzanat eltávolítás, gennyes méhgyulladás, emlőtumor) alapköltsége a felhasznált anyagokon kívül: 58680 Ft

Hosszú műtét (pl.: komplikált daganatok, gyomorcsavar bélműtét, csontműtétek ) alapköltsége a felhasznált anyagokon kívül: 79080 Ft

Macska kedvezményes ivartalanítási árak felhasznált anyaggal : kandúr: 19000 Ft, nőstény 26000 Ft (+sebvédelem költsége, ha szükséges)

A fent felsorol árak általános árak, nem minősülnek ebben a formában árajánlatnak. Végeleges árajánlatot csak megbeszélés és vizsgálat után áll módunkban adni. 

Műtéti ellátás

A kutyák és a macskák fülészeti problémai közel sem olyan egyszerű kérdéskör, mint azt előre gondolni lehetne. Egy elbagatelizált, fülcseppezős kezelés sok esetben csak átmeneti megoldást nyújt, sőt akár egy sokkal rosszabb, az állat élete végéig vissza-visszatérő vagy fennálló problémát jelenthet. Alapvetőnek tarjuk, hogy egy fülészeti kezelés megfelelő vizsgálat nélkül nem kivitelezhető szakszerűen. A következő fázisokra bontható egy szakszerű fülészeti vizsgálat és kivizsgálás:

 • Első vizsgálat (fizikális vizsgálat, külső hallójáratok műszeres vizsgálata, citológiai mikroszkópos vizsgálat, szaktanácsadás): 15000 Ft
 • Ez után a fázis után többféle folytatás lehetséges az első vizsgálat eredményei alapján:
  • egy hét otthoni kezelés után kontroll, a fenti vizsgálatokkal: 7000 Ft
  • egy hét otthoni fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés utáni altatásos vizsgálat és kezelés, kiegészítő diagnosztika. Az ár az eset függvénye, és az első vizsgálat után állítható össze.
 • Felhasznált és otthoni kezelés gyógyszerei esettől függnek.

A fogászati ellátás alatt sokféle beavatkozás érthető. Itt elsősorban a szájhigiéniai kezelésekről, fogkőeltávolításokról ejtünk pár szót.Itt olvasható bővebben a kapcsolódó tudásanyag. Várható költségek:

 • I-II. fokozatú fogkövesség esetén, ha nincs eltávolítandó fog a fogkőeltávolítás kedvezményes költsége (vizsgálatok, bódítás, fogkőeltávolítás, polírozás, altatási felügyelet): 17600 Ft
 • III-IV. fokozatnál fellépő egyé költségek:
  • fogeltávolítás súlyosságtól függően kb. 5000-30000 Ft
  • Súlyos esetben a beavatkozás előtt RTG vizsgálatok indokoltak a fogüregi tályogok felkutatására: 18000 Ft.
 • Ezen felül a felhasznált anyagok költsége az esettől függ.