info@moramancs.hu

Mórahalom, Zákányszéki út 11.

(62)28-18-18

Egészségmegőrzés

Ön családtagként tekint kedvencére, szereti őt. Ha beteg, szeretné a legjobb ellátást biztosítani a számára. Mi itt, a MóraMancs Állatorvosi Rendelőben törekszünk arra, hogy minden esetben a legmagasabb színvonalú ellátást biztosítsuk a hozzánk érkező beteg állatoknak, és minél több tudnivalót és diagnosztikai lehetőséget ismertessünk meg a szerető gazdikkal. Elsődlegesnek tartjuk a betegségek megelőzését és az esetleges betegség mielőbbi diagnózisát. A preventív gondoskodás során tetőtől talpig átvizsgáljuk a kedvencét, hogy megállapíthassuk, hogy milyen az egészségi állapota, és minden esetben felhívjuk a figyelmet a lehetséges veszélyekre, hogy Önnek és négylábú családtagjának minél gondtalanabb élete lehessen.

Akár egy játékos kiskutyáról, akár egy öreg macskáról legyen szó, minden esetben a legjobb ellátást kapja tőlünk. A kezelések széles skáláját ajánljuk, az oltásoktól és ivartalanításoktól kezdve a magas szintű diagnosztikai, belgyógyászati és sebészeti ellátásig. A diagnosztikai vizsgálataink nagy része azonnali eredményeket ad, így a lehető leggyorsabb ellátást biztosíthatjuk beteg vagy sérült kedvencének.

Az egészségmegőrzéssel biztosíthatjuk kedvence hosszú és egészséges életét. Hogy az időskori gondozás ne a betegségekről, hanem az odafigyelésről szóljon. Ehhez nyújtunk segítséget szűrővizsgálatainkkal, fogászati felügyelettel, táplálási javaslatainkkal, és tanácsainkkal az otthoni gondoskodáshoz.

Szűrővizsgálatok:

Célja a lehetséges megbetegedések mielőbbi felismerése, ezzel nagyobb esélyt teremtve annak legyőzésére, felügyeletére. Ilyenek a különböző vér-, vizelet-, röntgen és ultrahangvizsgálatok.

Fogászati kezelések:

Sajnos a fogászati problémák igen gyakoriak kisállatainkban, főleg az idősebb korban, meghatározó egészségügyi rizikót jelentve ezzel számukra. A folyamatos ellenőrzés és az időszakos kezelések kifejezetten szükségesek az jó egészségi állapot fenntartásához. Bővebben itt olvashat.

Táplálási javaslatok:

Kedvence élete folyamán bármikor találkozhat fertőzésekkel, hordozhat genetikai hajlamot bizonyos megbetegedésekre (pl.: diszplázia, szívelégtelenség, stb). Optimális táplálással olyan erős szervezetet tud felépíteni, mely könnyen legyőzheti ezeket a fertőzéseket, vagy genetikai hajlama tünetekben nem vagy csak enyhébben nyilvánul meg. Erős szervezet csak minőségi táplálékból épülhet, melyek nem tartalmaznak felesleges színezék- és ízanyagotkat, valamint helyes arányban és minőségben tartalmazzák az életkornak megfelelő tápanyagokat. Mi itt a MóraMancs Állatorvosi Rendelő és Állatpatikában ezért is tartjuk fontosnak, hogy csak a legjobb minőségű eledeleket ajánljuk Önnek és négylábú családtagjának.

Otthoni gondoskodás:

Minden életkorban, de a kor előrehaladtával kifejezetten fontossá válik a következők szem előtt tartása:

  • Ne engedje, hogy kedvence elhízzon. Állatorvosától mindig kérjen tanácsot a megfelelő táplálás és az esetleges fogyasztás tekintetében.
  • Legyen az állat tartási helye mindig tiszta, száraz és meleg.
  • Ha lehetséges, ellenőrizze a száját, figyelve az esetleges foghiányokat, fogsérüléseket, fogkőképződést. Figyelje meg a szemek állapotát, helyzetét, mozgását és hogy tükröznek-e fájdalmat, zavartságot, félelmet. Ellenőrizze a  füleket, a fülzsír menniységét, a fülkagyló és hallójárat kipirultságát vagy fájdalmasságát.
  • Folyamatosan ellenőrizze, hogy nincs-e a bőrön parazita (bolha, kullancs, stb.), lát-e, tapint-e valamilyen rendellenességet.
  • Ha észrevesz bármilyen változást kedvence étkezésében, ivásában, emésztésében, minél előbb beszélje meg állatorvosával, hiszen ezek könnyen lehetnek egy megbújó betegség első tünetei.