info@moramancs.hu

Mórahalom, Zákányszéki út 11.

(62)28-18-18

Kedvence műtéti ellátása

Tudjuk, a döntés, hogy kedvencét műtétnek vesse alá, nem könnyű. Annak ellenére, hogy bízunk a hozzáértésünkben és technikai felszereltségünkben, azt is megértjük, hogy ez Önnek és kedvencének nem egyszerű kérdés. Ezért keményen dolgozunk azon, hogy biztosítsuk kedvence számára egy ilyen beavatkozás stresszmentességét és komfortját amennyire csak lehetséges. A MóraMancs Állatorvosi Rendelő minden munkatársa ezt szakmai és emberi alapvetésnek tartja.

Műtéti felkészítés, protokollok:

Mint, ahogy Önnek is, számunkra is első helyen a biztonság áll. Minden esetben fontosnak tarjuk a műtétek előtti alapos állapotfelmérést, a lehetséges kockázatok csökkentését. Ennek megvalósulása érdekében műtét előtt laborvizsgálatokkal, indokolt esetben RTG és UH vizsgálatokkal igyekszünk kiszűrni minden olyan háttérproblémát, amely veszélyt jelenthetne az Ön kedvencére. A műtétek szükségességének, céljának és kockázatainak Önnel történő ismertetése számunkra elengedhetetlen, hisz a döntéseket Önnek kell meghoznia.

Műtéti beavatkozás:

Egy műtét – legyen az kisebb bőrduzzanat eltávolítás, vagy akár egy csontműtét – mindig maximális körültekintést és felkészültséget igényel. Jól felszerelt műtőnkben minden esetben ügyelünk a teljes sterilitásra, műtéti monitorizálásra, asszisztencia biztosítására, altatási napló vezetésére. Folyamatosan figyeljük a szakmai ajánlásokat és továbbképzéseken igyekszünk megtanulni az újabb és újabb állat-egészségügyi műtéttani technikákat.

Fájdalom management:

Hitvallásunk szerint nekünk, állatorvosoknak az elsődleges feladatunk, hogy megszüntessük a fennálló fájdalmat és azt ne okozzunk szükségtelenül. Ezért kifejezetten fontosnak tartjuk a műtét előtti, alatti és utáni legszélesebb fájdalomcsillapítást. Egy állat sem érdemli, hogy figyelmen kívül hagyjuk fájdalmát.

Műtét utáni gondozás:

Egy műtét, altatás minden esetben bizonyos fokú megrázkódtatással jár mind Önnek, mind a kedvencének. A műtét utáni ébredési szakasz sok odafigyelést és felügyeletet kíván, ezért beépítettük a protokollunkba, hogy az altatott, műtött kisállatokat csak teljes ébredés után engedjük haza. Minden esetben átbeszéljük a teendőket a sebek védelme, tisztán tartása tekintetében. Tudjuk, hogy sokaknak egy műtét utáni gondozás új helyzet, így részletes útmutatást adunk és bátorítunk mindenkit, hogy hívjon minket, ha kérdése merülne fel.