info@moramancs.hu

Mórahalom, Zákányszéki út 11.

(62)28-18-18

Betegségmegelőző Gondoskodás

Ahogy a kisállat tulajdonosok, úgy mi is a MóraMancs Állatorvosi Rendelőben tökéletesen megértjük mit jelent az, ha egy kisállatot családtagként kezelnek. Hiszünk benne, hogy az Ön és kedvence közötti kapcsolat egyedülálló és fontos kapcsolat. Ezért igyekszünk a legújabb gyógyászati protokollokat és technológiákat alkalmazni, hogy egy élethosszig tartó állatorvosi gondoskodást nyújthassunk. Ezen gondoskodás alapja a preventív megelőző állatorvosi ellátás, mely évenkénti vizsgálatokból, gondos fogászati ellátásból, szakszerű vakcinázási és védekezési programokból, táplálási tanácsadásból és szűrővizsgálatok végzéséből áll. Hiszünk abban, hogy az állat-egészségügyi ellátás nem ér véget akkor, amikor Ön kilép az ajtónkon, így a tulajdonosok oktatását, felvilágosítását elsőrendű feladatunknak tekintjük.

Gondoskodás minden életkorban

Hiszünk abban, hogy a preventív állatorvosi gondoskodás meghosszabbítja kedvence életét, minimalizálja súlyosabb megbetegedések kialakulásának lehetőségét, csökkentve ezzel az ellátás előre nem látható költségeit. Kifejezetten javasoljuk az éves felülvizsgálatokat, vakcinázásokat, szűrővizsgálatokat, rendszeres féregtelenítést és bélsár vizsgálatokat, szívférgek, bolhák és kullancsok elleni védekezést. Természetesen a leggondosabb odafigyelés mellett is előfordulhatnak betegségek és balesetek. Belgyógyászati és sebészeti felkészültségünkkel igyekszünk biztosítani az ilyen problémák gyors és pontos diagnózisát, megoldását. Időt szánunk rá, hogy elmagyarázzuk önnek a diagnózist és megbeszéljük a további kezeléseket.

 12 szervrendszer kiterjedt vizsgálata

Legyen szó a vakcinázás előtti vagy egy beteg állat vizsgálatáról, a megfelelő ellátás alapja az alapos belgyógyászati vizsgálat. A következő vizsgálatokat végezzük ilyenkor:

 • Fogak állapotának vizsgálata
 • Nyálkahártyák vizsgálata
 • Keringési rendszer vizsgálata
 • Légzőszervek vizsgálata
 • Emésztőszervek vizsgálata
 • Bőr és szőrzet vizsgálata
 • Nyirokszervek vizsgálata
 • Fülek állapotának vizsgálata
 • Szemek állapotának vizsgálata
 • Húgy- és nemi szervek vizsgálata
 • Neurológiai állapotfelmérés
 • Izmok, csontok és izületek vizsgálata

Az esetleges eltérésekről és várható következményeikről minden esetben tájékoztatjuk Önt.

Vakcinázások

Az állat-egészségügyi gyógyászat felfedezéseinek és vívmányainak köszönhetően számos komoly megbetegedés ellen tudunk védekezni. A nálunk található vakcinák mindig ezen felfedezések, vívmányok szerinti legkorszerűbb oltóanyagok. Az ön részletes felvilágosításával egyedre szabott vakcinázási programokkal biztosítjuk négylábú családtagja védelmét a veszélyes megbetegedésekkel szemben. Vakcinázási programjainkról kutyáknak itt olvashat. Vakcinázási programjainkról macskáknak itt olvashat.

Szűrővizsgálatok

Rendszeres vér- és vizeletvizsgálatokkal, röntgen- és ultrahangszűrésekkel és egyéb kiegészítő diagnosztikai lehetőségekkel időben kiszűrhetők az olyan megbetegedések, amelyek kedvencében előfordulhatnak, kifejlődhetnek. Pl.: diszplázia, veseelégtelenség, májproblémák, daganatos megbetegedések, stb.

 

Bolha és kullancs parazitózis megelőzése

Bolhák és kullancsok mindenütt és mindenkor jelen lehetnek kedvence környezetében és egyetlen családtagja sincs tökéletes biztonságban tőlük. Szerencsére számos biztonságos és hatékony készítmény kapható a védelem kialakításához. A bolhák és kullancsok nemcsak kellemetlenek, de nagyon sok komoly megbetegedést is terjeszthetnek. Ilyenek pl. a babéziózis, Lyme fertőzés, galandférgesség. Rendelőnkben és patikánkban a legjobb minőségű készítményeket tartjuk, amelyekhez szaktanácsadással is szolgálunk. Parazitózisok kutyáknál bővebben itt. Parazitózisok macskáknál bővebben itt. 

Szívférgesség

Egyre komolyabb potenciállal bíró megbetegedés hazánkban. A védekezés és a folyamatos szűrővizsgálatok elengedhetetlenek. További információkat itt olvashat.